luni, decembrie 08, 2008

Blogging versus eu

Mă țin să scriu postul ăsta de ceva vreme și abia după ce am căutat 4 keywords din descrierea blogului, cu google, m-a lovit brusc inspirația. Eu n-am scris, nu scriu și nu voi scrie pentru adsense sau alte asemenea. Eu nu citesc oameni ce scriu pentru adsense sau asemenea. Eu nu am în blogroll decât cele câteva bloguri pe care le citesc zilnic. Serios, zilnic!
Nu m-a interesat, nu mă interesează și nu mă va interesa traficul. Mă cac pe el de trafic. Nu mă ajută la orgoliu să văd că am 1,2 sau 5000 de vizitatori unici pe zi. Mă mulțumesc să mă citească ăia 10-20 ce apreciază ceea ce scriu. Într-un fel sau altul. Am o unealtă de contorizare a traficului ce monitorizează blogul din rațiuni ce nu țin de ”numărul de unici”. O să râzi,probabil, însă folosesc trafic punct ro pentru a căuta o anumită regiune geografică printre cele de unde ajung ai mei vizitatori. Atât. Fără excepții. Chiar acum, habar n-am ce trafic am pe blogul ăsta în cel aproape un an de aberat.

***
Sfaturi pentru cei care îmi poluează existența virtuală, aici, în a mea toaletă (blog?)

-traficul este inconcludent. Nu ajută. Cred că nici 0.01% din vizitatorii din .ro fac click pe un ad adsense. Nici atât.
-Dacă-l pui pe Vali Petcu în blogroll *NU* vei ajunge și tu în blogroll-ul său :)) *asta dacă îl citești pe Vali Petcu, bineînțeles.
-Dacă postezi șase sute de comentarii la 500 de posturi pe tot ce înseamnă blog ”mare” nu vei avea trafic mai mare. Cel puțin nu trafic ”fidel”. O să prinzi acolo, niște spike-uri în grafice preț de 2-3 zile, cât face poporul click pe link-ul din nick-name-ul tau. Atât.
-Temele blogger sunt customizabile, oameni buni! Mai mult, sunt plain-xml! Poți să-ți manifești ”creativitatea”
-Dacă mă înjuri îți promit solemn că nu sunt interesat de flame-uri și nu, la dracu nu, nu îți comentez postarea. Defapt, mă doare-n pulă de postul tău.
-Dacă ”urci” pe blog poze cu zdrențe luate de pe hi5 *NU* vei avea traficul pitzipoancelor! Nope, never!
-Valabil și pentru poze cu dobitoci și traficul iepurașului.
-Postează la subiect. Încearcă să gândești înainte de a scrie și nu te teme de diacritice! Alfabetul român nu cuprinde următoarele ”litere”: sh, tz, k (ca, că)!
-Un blog nu este ”ca un cont de hi5”, nu pune șaișpe poze cu mătăluță și prietenele la o sindrofie, totuși, dacă le pui, șterge comentariile care încep cu onomatopee messengeristice. (Licență, vă rog!)
-Mă doare-n pulă că tu reprezinți Dobrogea, Transilvania sau Muntenia în nu-știu-ce-concurs între bloggeri. Mă enervează la culme logo-ul ăla odios și crede-mă, ca mine sunt mulți!

***
Momentan atât că e târziu și mi-e somn. Și vreau să mai citesc și eu niște posturi decente, pe la niște oameni decenți (vezi blogroll)

5 păreri avizate:

Anonim spunea...

Bingo.
Felicitările mele :)

Hubba spunea...

Tot tineretul vrea să facă bani din blogging! Toată pulimea hi5-istă vor să ajungă celebri! Nu mai ai loc de ăștia și este al dracului de greu să găsești informație și opinie de bună calitate printre lipitorile astea ordinare.

Anonim spunea...

A new blogging era is born!

URA!

Anonim spunea...

Sunt aproape în totalitate de acord cu tine. Cu o singură excepţie. Traficul este concludent atunci când este dublat de consistenţă şi conţinut. În rest, ai punctat eficient. :)

L. spunea...

kill them all :))

Trimiteți un comentariu