marți, decembrie 09, 2008

D4rk4nG3L, H.R. Manager

Nu-mi place e-mailul! Deloc! Folosesc mesageria electronică din necesitate și cu multe noduri în gât! Asta pentru că e al dracului de greu să transmiți altceva decât biți prin e-mail. Nu-mi place e-mail-ul din cauza spammerilor. Cele mai tâmpite animale! Nu-mi place e-mail-ul și din cauza expeditorilor. Aici vroiam să ajung...
***
În ultimele 2 săptămâni am avut deosebita plăcere să citesc vreo 78438057035730982 C.V.-uri și scrisori de intenție, trimise prin e-mail. Domnii și doamnele ce mi-au atacat retina candidează pentru un poziție într-o companie cu care colaborez. Poziția vacantă este una de decizie, în management. Din sacul fără fund de candidați s-a realizat o preselecție, evident, urmând ca respectivii să fie invitați la interviuri. O să dau ceva sfaturi celor ce nu au trecut de preselecție, la modul general, dracu știe, poate or ajunge pe blogul ăsta cumva:

1. Băi băiatule... de ce trimiți CV-ul de la valy_bosss2006@provider.com? Cât de greu este să-ți faci un cont nume.prenume@provider.ro?!?

2. Draga mea, faptul că ești pasionată de muzica latino și dansuri sportive nu reprezintă o referință! Nici un atuu indisolubil legat de un job în marketing! They simply don't give a fuck!

3. Pisicuță mică... poza la ceveu dă bine, recunosc. Poza de la banchetul absolvenților facultății de căcat și relații internaționale, de pe malul drept al Dâmboviței dă prost. Foarte prost. Cinstit, arăți al dracului de bine, dar pentru a ajunge să felezi un șef trebuie să te angajezi!!!

4. Fratele meu din cartier... ”un giob care sami satisfaca nevoile de baza si sami ofere salariu bunicel” n-avem. S-au terminat toate! Dar îți prevăd un viitor strălucit în politică! Încearcă la partid, sar putea să angajeze ăia!

5. Iubito, faptul că ”urăști manelele” nu reprezintă un punct de interes pentru șefa de la H.R. Niciodată!

6. Scumpo, id-ul tău de messenger nu trebuie trecut la rubrica ”Date de contact”. Hai să repetăm: Ce nu trecem la rubrica Date de contact? Ceee? Nu te aud!

7. Puișor, Starea civilă presupune 2 situații, cu următoarea nomenclatură: căsătorit/ă sau necăsătorit/ă. Punct. ”Într-o relație” să completezi tu pe hi5 și pe netlog, da?

Lista va fi continuată pe măsură ce asaltul dobitocilor asupra bunului simț crește în proporții.

5 păreri avizate:

L. spunea...

you made my day, night, whatever. :)) totusi, cea cu "fan filme porno" o stii? (Cernavoda ruleaza in materie de CV)

Anonim spunea...

Tocmai am râs cu lacrimi :)))))

Adelina spunea...

Macar pozele din CVurile tale sunt decente, eu am gasit azi una in sutien (!!!) si alta facuta artistic in stilul deja consacrat: unghi de telefon tinut deasupra capului, imortalizand boticul roz, incordat si lucios. Pentru un job de middle management. Si eternul raspuns la intrebarea "Unde va vedeti peste 5 ani?" - IN ROMANIA.

Hubba spunea...

Gea, tu ai avut experiențe cu genul ăsta de oameni, din câte-mi amintesc. La mine este prima oară. Și știi, prima oară e mai greu... :))

Zaply spunea...

@Gea- În sutien? În SUTIEN? Păi în cazul ăsta cred că a greşit destinatarul. Fata o fi aplicat pentru video chat, ceva! :P La cât creier au unii, probabil că ar trebui să fii mulţumită că avea sutien... :))

Trimiteți un comentariu