sâmbătă, decembrie 06, 2008

Tineret, mândria pulii...

Cum e cu legea asta: simplă rău, banală de-a dreptul: Legea 61/27.09.1991, republicată, conform art. 2 și următoarele interzice accesul minorilor în localurile ce servesc băuturi alcoolice și produse din tutun, printre altele. Ea, legea, are ca obiect indirect ”sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice” și se aplică de drept, începând cu data publicării în Monitorul Oficial și anume 1.11.1991.
Așadar avem textul de lege, ce nu comportă interpretare aici precum și normele de aplicare. Tot cârnatul ăsta legislativ se traduce prin: Nu primești minorul în crâșmă. Punct. Niciodată.
***
Aseară, în Fire:

Am ajuns acolo pe la 9:30, să-i văd pe OCS. Trupa mea de suflet, pe care îi ascult de mai bine de 9 ani, cu bune și rele. Concertul bun, nu stau să-l comentez, a făcut-o Dru aici și subscriu părerii sale.
Băi lume, dă-mă dracu de om cu buletin și un sfert de veac în eetate da după 15 minute de privit împrejur al dracului să fiu dacă am văzut mai mult de 50 de oameni trecuți bine de 20! Băi era plin de copchii! D-ăștia de 14-15-16 ani! O mulțime de puști slabi, cu părul în șaișpe părți, ghete Converse și blugi mulați pe cur, d-aia de au propria rețea GSM :), o altă mulțime de fetițe dezorientate și sumar îmbrăcate, proaspăt ajunse de la ora de dirigenție și doua baruri. Să vă mai zic că am stat la coadă pentru o bere, după întreaga clasă a XI-a A din Eminescu? Nu cred că mai are rost...
Continuăm: Amariei și compania s-au pus pe cântat și după vreo 4 piese au renunțat! Asta pentru că în fața lor, vreo 4 copchii posedați rupeau de zor la 2 mese! A trebuit să intervină un bouncer pentru a-i potolii pe oligofrenii respectivi! Băi, incredibil, ce să mai zic! Dobitocii de 16-17 ani veniseră la concert, să vadă ei care-i mersul și în mijlocul chermezei s-au gândit că e cazul să impresioneze vreo 2-3 colege de clasă cu a lor forță în antebraț, dezvoltată după porno-pack-urile de pe iplay și filelist! Așa că Amariei a fost nevoit să întrerupă cântarea pentru a le da ăstora răgaz să se calmeze.
Barmanii erau fericiți, peseme și patronii, pentru că ăștia mici consumau șprițane la bar cu o dezinvoltură pe care o invidiez: eu nu o să reușesc, vreodată, să beau 5 beri în mai puțin de 30 de minute!
Revenind la legea asta păcătoasă: sancțiunea pentru nerespectarea normelor începe de la amendă fiscală între 1.000 și 50.000 RON ajungând până la amendă penală și desființarea persoanei juridice. Organismul abilitat de control este definit în normele de aplicare: organele de control ale Poliției Române, Poliția Economică și organele abilitate de păstrare a legii și ordinii, altele decât cele enumerate (Jandarmerie, Poliție Comunitară etc.) Deasemenea, cade în sarcina persoanei juridice ce desfășoară comerț cu băuturi alcoolice și tutun să instruiască personalul abilitat pentru vânzare în vederea respectării prevederilor L61/1991.
Acum, deh, nu sunt absurd cum nu sunt nici extremist în privința restricțiilor: am abuzat și eu de nenumărate ori de proasta aplicare a legilor însă nu-mi amintesc să fi fost pus în starea de a întrerupe un concert, alături de cei 500 de amici liceeni beți, doar pentru a impresiona o pipiță (sau mai multe, dracu' știe?).
Ăsta-i postul, astea-mi sunt durerile, vă las pe voi să concluzionați, nu înainte de a nota un aspect al dracului de real: copii ăstia ne vor plăti pensia.

5 păreri avizate:

Zaply spunea...

Of, ma simt ca o baba, da pe bune acum, copiii astia o iau razna pe zi ce trece! O sa ne plateasca pe dracu! Eu zic sa nu ne punem prea mult baza in ei.

Anonim spunea...

Într-o singură privinţă ţin să nu fiu de acord cu tine. Mulţi dintre EI nu vor ajunge să ne plătească pensia :)

dru spunea...

era o vorba cu "astia trebuie starpiti de mici"... nu cred in violenta fizica dar o valorific pe cea verbala... astia trebuie facuti pe psihic :))

Anonim spunea...

Nu cred ca mai am rabdare pt varianta "psihic". Pana imi revin, merg pe clasicul "pumnii mei minte nu are".

Anonim spunea...

Ba aici la giguri tinerii sub 16 ani trebuie insotiti de un adult. Si sa vezi ciutanii sub 16 ani cu mami si tati la Slipknot. Mi-e mila asa de parinti...NOTTTTTT!

URA!

Trimiteți un comentariu