marți, decembrie 02, 2008

Tudorică Logan

Tudorică a muncit toată viața la Frigocom, pe Timișoara. Ajuns om la 55 de ani s-a mai potolit, trăgea mai mult la casă decât la muncă. Avea apartament cu 3 camere în Drumul Taberei, cartier potolit și cu verdeață. Nu trăia doar pe salar, mai băga în traistă câte 2-3 metri de țeavă de cupru, când pleca de la muncă, țeavă pe care o băga pe inventarul asociației de proprietari de la A44, al cărei președinte era. Făcuse și o combinație câștigătoare cu un cumnat: îi aducea butelii cu freon pentru că ăsta, cumnată-su, avea firmă de reparat frigidere și aere condiționate. Una peste alta, Tudorică strânsese bani frumoși, alături de nevastă-sa, Ionela, și-i cumpărase lui fii-su garsonieră în Dristor. Tare mândru era de garsoniera asta, poate la fel de mândru ca de fii-su: e la 10 pași de Unirea, ce mai, în centru!
Acum vreo 4 ani Tudorică și-a pus banii în borsetă și a plecat la Dacia, peste drum de Valea Ialomiței, să-și cumpere Logan. Abia apăruseră și Tudorică vroia musai Logan. Mașină franțuzească, făcută calumea, își spunea. Strânsese bani aproape 5 ani pentru a-și schimba Lada primită moștenire de la tac-su și când a luat Loganul, în familie a fost mare sărbătoare! Aer condiționat, CD-Player, geamuri electrice, ce mai, mașină de lux pe bani puțini, cum se lăuda el la muncă, la Frigocom!
Timpul a trecut și, deși în primul an a fost mulțumit de Logănel, de prin luna a paișpea, au început pe rând să pice: garnitura de chiulasă, baia de ulei, a avut necaz și la frâne (că avea model cu ABS). A mai băgat Tudorică al nostru vreo 2 mii de euro în Logănel, deși a cam scârțâit din dinți...
După patru ani, pe la sfârșitul lui noiembrie, Tudorică s-a decis să schimbe Loganul. Pe de-o parte vroia să-i dea mașina lui fii-su pe de altă parte vroia și el una mai bună, că nu degeaba a muncit toată viața alături de Ionela, cu care făcuse două case și un băiat Politehnist, inginer energetician!
Așa că Tudorică își pune iarăși banii la borsetă, vreo 9 mii de euro, și pleacă în căutare de mașini. Ajuns în parcul auto de la dealer se uită în jur, se urcă la volan prin vreo 2-3 modele și pleacă hotărât spre fandositul ăla de la vânzări: Sandero să fie, băi băiatule... că am avut Logan și treaba românească-i treabă făcută cu cap!

*Nu am votat duminică. Asta pentru că, candidații erau aceeiași.

2 păreri avizate:

Anonim spunea...

Wow...da :))

Hubba spunea...

A fost fortata comparatia dar sper ca mesajul este clar. Trist, dar clar.

Trimiteți un comentariu