marți, octombrie 07, 2008

Rasa umana a incetat sa evolueze...

...ameninta Evenimentul Zilei, care citeaza un articol dintr-o publicatie britanica.
Socant. Ravasitor. Groaznic.
Scenariu: peste 40.000, Vasile, un lucrator la MAPN, inghetat intr-un experiment strict-secret (inchis in camera frigorifica de la protocol, din greseala) se trezeste buimac de cap intr-un subsol din ceea ce a fost Colentina. Scoate capu' in strada, ma rog, ceea ce a fost, odata, strada. Se uita tamp in jurul sau... nimic cunoscut! Se scarpina dupa ceafa, trage o flegma pe caldaram... Trage si o basina, daca tot a tinut-o latenta mai bine de 40 de milenii...
Vede un afis, cum n-a mai vazut neam de neamu' lui de la maimuta pana la Pentium 8. Ca o hartie, da' nu e hartie, ca se misca artistii pe ea! Textul reclamei este cat se poate de sugestiv: "Miss Piranda 40034! Valoare, Arfe Intergalactice, Haine Sukare care a speriat Galaxia Andromeda! Toate este aici, la miss Piranda! O sa canta: Adevaratu' urmas a lu Adrian 'Hermes' minune, Guta Galacticu', Vali 'Gaura Neagra' Vijelie, Florin 'Imblanzitoru' de Alieni' Salam! Beletul e 30 de euroi-klingonieni, la reducere pentru printzese si gratis pentru puradei! Hai ceaules praleo!"
Vasile incepe sa se simta mai bine, oarecum familiarizat cu decorul... Nu prea a inteles el care e treaba cu 40034, euro-kligonii, Imblanzitorul de Alieni sau Andromeda, aia, dar macar recunoaste manifestarea.
Face vreo 3 pasi in stanga, sa se uite si ochiu' lui dea'lungu' drumului si inainte sa apuce sa traga o flegma de cocalar veritabil, este facut pulbere de ceea ce seamana a masina zburatoare, din care se aude o muzica ciudata: un ritm dracesc, violent, presarat de sunete ascutite si vibratii ciudate, iar deasupra amalgamului asta de zgomote, o voce ragusita: "Moareeeeeeeeeee dusmaniiiiiiiiiiiiiii".

Evidenta inspiratie se duce catre Idiocracy (2006).

0 păreri avizate:

Trimiteți un comentariu