miercuri, iulie 16, 2008

Welcome to the jungle

We got fun 'n' games...
Dar mai mult de atat, avem animale. Animale pe doua picioare, cu animale pe patru picioare, cu paraziti pe... 1, 2, 3 eh, mai multe picioare. Nu-i de ajuns ca Bucurestiul e o jungla din ce in ce mai populata de urangutani indobitociti, dar a ajuns sa fie teritoriul absolut al cainilor vagabonzi. Nu este intentia mea sa-mi exprim ura fata de comunitari, javrele cu coltii ranjiti nu au nici o vina. Fac ceea ce este in natura lor: mananca ce apuca, se bat, isi apara teritoriul (cum sa le explicam ca nu e al lor?) si fac pui. Again and again and again. And again.
Postul asta a pornit de la o scena vazuta de dimineata: vreo 5 dulai aciuati pe langa blocul vecin isi urmau protectoarea, baba singura, adusa de spate si frustrata de viata, intr-o intersectie. Apare intrusul, un amarat de caine cu coada (deja) intre picioare, si incepe distractia. Dulaii se reped in strada dupa potaie, gingii dezvelite, latraturi furibunde, schelalaituri disperate, frane bruste, trafic blocat, lume nervoasa, una bucata eu cu genunchii cam tremurand. Din cauza frigului, evident.
Nu visez noaptea la eutanasierea javrelor (dupa cum am vazut pe un blog dedicat fix acestui aspect al iubitei metropole), dar imi doresc ca idiotii care se declara iubitori de animale si le scot de la ecarisaj pentru a le da drumul inapoi pe strada sa-si dea seama de consecintele actiunilor lor si sa-si asume responsabilitatea pentru animalele alea. Adica, mamaie, vrei sa nu-l faca sapun? Excelent! Ia-l acasa. In casa. Pune-i zgarda si lesa cand il scoti la plimbare, hraneste-l in fiecare zi, vorbeste cu el. Ajuta-l. Nu lasa animalul pe cale sa se salbaticeasca in jungla asta plina de masini si oameni cu piciorul nervos. Nu-l lasa sa-si caute singur de mancare prin gunoaie si sa doarma pe canal cand sunt sub 0 grade afara. Daca vrei sa fi milostiva, fa-o pana la capat. Daca nu esti in stare, mai bine uita-te la o telenovela, stai la o barfa, croseteaza un soson. Iar data viitoare cand vezi la actualitati un reportaj despre eutanasierea cainilor comunitari, gandeste-te la persoanele atacate de-alde bobita, fetita & co., persoane care poate n-ar fi patit nimic daca unii dintre noi ar fi facut ce trebuia.

11 păreri avizate:

Anonim spunea...

You tell them Johnny!

URA!

P.S.: si sa nu te mai iei de Chuck Norris in poll-urile tale ca te fut la bot!

Hubba spunea...

ahem... gea meet zi backstabber.
backstabber meet gea.

Anonim spunea...

Se pare ca ai un stil inconfundabil! :))
Stai! Nu da!!!

Gea spunea...

ba se pare ca nu-i chiar inconfundabil :) sau great minds think alike?

Hubba spunea...

Vaz ca's necesare lamuriri suplimentare, care este...

Gea spunea...

:)) tin pe aceasta cale sa lamuresc pe toata lumea ca nu sunt o alta personalitate a lui hubba

Hubba spunea...

Confirm acest lucru! Mergem pe incredere aici, daaaa? :))

Zaply spunea...

La dracu! si eu care credeam ca ti-ai descoperit partea feminina! :D
na ca m-am conectat si eu la google, sa nu mai am poza aia anonima :P

Anonim spunea...

Nu sunt incantat de cunostinta gea...whatever!

Si iti mai zic inca o data Ioane: NU te mai lua de Chuck Norris!


URA!

Gea spunea...

backstabber, sunt sigura ca plang un rau de lacrimi ca nu esti incantat. dar ai dreptate...whatever!

Anonim spunea...

Chuck Norris nu e fericit acum!


URA!

Trimiteți un comentariu