marți, iulie 15, 2008

Inspiratie la Victoriei

Are vreo 22-23 de ani. Jeansii sunt 'deja murdari', cumparati de la Pull and Bear, se vede logo-ul discret, unde pe cracul drept. O camasa Polo, gri, cu trase, o poseta-postas albastra agatata pe spate. Parul ii este rascolit de masa de aer impinsa de metroul care tocmai ce vine in statie. Castile albe cu marginea gri - inconfundabile -, 2 bratari de piele la mana stanga si un pierce in spranceana. Coafura nu are nicio legatura cu ceea ce noi, muritorii de rand, cunoastem despre par. Este ba spicuit ba prins in 'codite' atent aranjate. Intra in metrou, se aseaza pe un scaun chiar langa mine. Isi scoate iPod-ul Classic 30/80 GB din buzunarul din fata al pantalonilor, roteste clickwheel-ul de doua ori spre stanga, apasa 'centrul', selecteaza litera 'K' - Kaiser Chiefs. Asculta 'Oh My God' cu o miscare ritmata a mainii stangi si a capului. Nu isi ridica privirea din pamant decat pe la Universitate si acolo o tintuieste spre o 'harta' a metroului - dar nu ii trebuie, o stie prea bine -
Fac un pariu cu mine - daca il intreb ce a fost primul: oul sau gaina, imi va raspunde ca, desi a fost de fata, nu a fost prea atent asa ca nu imi poate spune cu precizie /:)
Coboram amandoi la Unirii, la iesirea dinspre magazin se intalneste cu Ea.
Ea are vreo 18-19 ani. Este un curcubeu. Are colanti negrii si o fusta de bumbac? multicolora, un tricou verde-praz :)) si o esarfa, iarasi, multicolora, in jurul gatului. Poarta ochelari de soare ce ii acopera 1/4 din fata, castile albe in urechi - nu stiu ce asculta dar am o convingere ca este vorba despre N.O.H.A. -.
Se intalnesc, asadar. El o saruta lung, apasat. Ea inca are castile in urechi. Pleaca amandoi spre magazin, tinandu-se de mana si privind de sus muritorii de rand.
Ei sunt oul, respectiv gaina.

Nu stiu ce m-a apucat sa postez asta. Poate ceva legat de afirmatiile unui amic, cum ca oamenii abuzeaza de 'masca sociala' pana in punctul in care devine un element anti-social. Asta este perspectiva din care ii priveam pe copii astia doi. Mi-au atras atentia prin incercarea lor de a nu atrage atentia, incercand sa se 'ascunda' in urban, in oras, in multime, in gri si in culoare.

1 păreri avizate:

Anonim spunea...

Ba nu mai beti ma...ca de aia postati numai tampenii si tu si Radulescu!

Auzi ce amici are el? Cine e ?Cozma?

URA!

Trimiteți un comentariu