vineri, iulie 04, 2008

Tara trista punct RO

Astazi este 4 Iulie. Ziua Americii, Ziua Independentei...
Descriere: Focuri de artificii pretutindeni, familii reunite, gratare, bere, spumant, melodii vesele, sentiment inaltator atunci cand din boxe urla 'The Stars and Stripes', Frank Sinatra si New York-New York, rasete, zambete, priviri, fericire... Si astea in Romania, intr-o comunitate de ~400 americani si canadieni.

Astazi este 1 Decembrie. Ziua Nationala a Romaniei.
Descriere: Parada militara, coroane de flori aduse la mormintele eroilor natiunii, jertfe, jale, amintiri din pragul unei revolutii, memorii despre lupte seculare, fete incruntate, romante ascultate in surdina, un drapel ridicat in ceata si coborat, in berna, la apusul timpuriu al soarelui. Jertfe peste jertfe. Revolutii si rascoale. Durere, plansete, razboaie, regimuri dictatoriale si totalitatare. Remember-uri, 'Desteapta-te, romane!' cantat de fanfara militara si capetele plecate, in ploaia sau ninsoarea inceputului de iarna grea si rece.
Imnul national spune totul: 'Desteapta-te, romane'. Asta sunem. Un popor de adormiti, cuceriti si asupriti. Oameni haituiti, legati in lanturi, sangerand aspiratia spre libertate, cu vointa ingenucheata, cu femeile futute si copii ucisi, cu fantanile otravite, cu dusmani de moarte, cu lupte si razboaie. Fara zambete.

2 păreri avizate:

Adelina spunea...

E de mirare? Mai ales avand in vedere ca in familia Europei Romania a fost copilul abuzat de mai multi unchi in mod repetat. Ce pretentii sa mai avem? Daca toata viata nu-ti iei decat suturi in cur, daca nu esti incurajat, cum sa te ridici? Din cauza asta ne balacim si acum in moloz. Si o s-o facem in continuare. Traiasca romania :(

Anonim spunea...

ii se da omului ce-si doreste:
- asa cum oamenii scunzi merg cu barbia in sus
- romanii trebuie sa simta ca avem coitze militarizate, scoatem dotarile la defilare
- americanii sunt in razboi mereu, macar o zi pe an "primesc" si ei gratare

Trimiteți un comentariu