luni, iunie 16, 2008

Review

Am observat ca e la moda sa faci review-uri pe blog... Fie ca e vorba de ultimul telefon mobil cumparat sau de un iPod (Nu, nu sunt 3 miliarde de review-uri pe net...) lumea scrie review-uri. Tehnice, detaliate... cacat.

O sa fac si eu un review la un gadget, un dispozitiv multi-functie cu care cel putin 100.000 de oameni 'se intalnesc' in fiecare zi. Asadar,

Autobuzul 137 - Versiunea 2.0 cu GPS

Dupa ce ne-au tinut cu sulfetul la gura mai bine de 6 luni, geniile de la RATB au repus in functiune linia 137 pe vechiul traseu - Piata Revolutiei - Carrefour Militari, de aceasta data cu dotari impresionante: GPS, compostoare portocalii si... era si cazul... 3 scaune mai putin decat vechiul model.
De la bun inceput va pot spune ca era multumit de vechiul model, revizia 1.2 a 137-ului, chiar daca, de cele mai multe ori, imi lasa un usor disconfort in utilizarea de zi cu zi.
Versiunea 2.0, in schimb, m-a cucerit! Am avut ocazia sa testez 'first hand - first bottom' noul 137 acum vreo 2 luni si reactia a fost Uau! Cum au reusit, oare?
Dragi cititori, si, de ce nu, calatori, va marturisesc ca noul model isi face treaba foarte bine! Mai bine decat prima 'incarnare'.
Aspectul exterior: Este mai sleek, mai cool si mai agresiv decat vechiul model Irisbus. Alegerea culorilor a fost importanta pt. echipa de marketing de la RATB asa ca au mers pe o combinatie care nu va da gres vara aceasta - gri-alb-negru! Bineinteles, asta si pentru ca griul este noul roz!
De la prima intalnire cu 137 v.2 veti observa butonul restilizat pentru deschiderea usilor. V-ati plictisit de ledurile alea verzi si palide de la 137 v 1.2? Noua versiune va va incanta vizual cu leduri rosii.. da, ati citit bine, leduri rosii... Daca nici p-astea nu le vezi in intuneric inseamna ca esti orb sau rau-voitor.
Interiorul: o incantare pentru toate cele 5 simturi! In primul rand, de cand urci, vei simti in plin aroma de 'nespalat/nespalata de 3 zile ca a fost weekend si n-am avut timp'. Daca veti merge cu 137 dimineata devreme, aroma aceasta va fi inlocuita de inconfundabila 'septugenar care vine de la piata cu 3 kile de rosii, 2 de branza si 4 ziare'. Ce sa iti doresti mai mult?! Mai departe, in 137 v.2, pentru ca spatiul util a fost sensibil micsorat (tocmai pentru acel aspect sleek de care vorbeam), vei deveni brusc mult mai intim/intima decat ti-ai fi dorit cu practic orice strain care sta langa tine. Picioarele tale vor fi calcate de multe alte talpi, mainile vor fi acoperite de palme transpirate si pline de bratari D&G, geanta in care iti mai porti telefoane,acte si altele va fi taiata de cel putin 6 ori in 5 statii si asa mai departe.
Aspectul vizual la interior nu a fost lasat deoparte asa ca o sa va bucurati sa regasiti in restilizarea 137-ului vechile compostoare, de data asta portocalii! Da! Asa sigur o sa le vezi! Nu lipsesc nici duzele pentru ventilatia care, din pacate, nici in aceasta versiune nu functioneaza, nu lipsesc nici scaunele de plastic gri -oh, atat de confortabile- si... surpriza! in partea din fata, stanga-sus, un LCD de 19'' troneaza deasupra scaunelor pentru a afisa harta si traseul pe care 137 circula! Da dragii mei, nu va veti mai rataci! Niciodata! Ever! Pentru ca pe acel LCD vedeti nu doar strada pe care autobusul se afla (daca esti suficient de bou incat sa nu stii pe ce strada mergi), ci si numele strazilor care se intersecteaza cu 'principala' - pentru ca, stim cu totii, asta te doare cel mai mult cand mergi cu 4m/an in super-trafic -.
Performantele: nu au fost lasate la urma, dimpotriva, s-a lucrat intens la o noua versiune a motorului diesel, inima bijuteriei... Astfel, cu noul motor de 400 cmc si 11 CP, 137 v.2 poate atinge impresionanta viteza de 22 km/h!!! Da, ati citit bine! 22 km/h, aproape la fel de mult ca si concurentul sau direct pe aceasta nisa de piata - Tramvaiul 8! Astfel, cu noul motor, puteti sa parcurgeti distanta Mall Plaza - Eroilor in mai putin de 2.5 ore!!!
Concluzii: Cu un engine mai bun, exterior mai modern si interior imbunatatit, cu o noua experienta olfactiva si vizuala, 137 se recomanda ca un nou star pe piata transportului in comun(a). Incercati! Nu veti pierde mai mult decat ce aveti in buzunare si poseta, respectiv 2-3 ore din viata!

8 păreri avizate:

Anonim spunea...

Ahahahahaaaa.... mai scrie din astea ca am nevoie de ceva sa ma bine dispuna in diminetile cand fac ochi la 5:30 si ma intreb cine a facut misto de mine!
Da' tu te plictisesti rau, sau chiar asa de mult te enerveaza 137-le? :)

Hubba spunea...

n-am prins-o p-asta cu 'cine a facut misto de mine'...

Anonim spunea...

...ca sa ma trezesc la 5:30! :)

Hubba spunea...

sunt suficient de prost incat sa spun ca.. tot nu ma prind.. cine isi bate joc de tine si te trezeste la 5:30? :))

Anonim spunea...

Hai ca te scot la o bere (pardon, cafea, daca nu vrei sa te intorci cu 137 acasa :P) sa iti explic, ca e complicat! :))
adevaru e ca nici eu nu inteleg prea bine!!!

Hubba spunea...

Uhm... e supusa negocierii iesirea asta la bere/cafea :)) 137 este GADGETUL SUPREM. Sa vorbesti in soapta atunci cand rostesti '137', daaaaa? :)) 137 este un fel de Chuck Norris :D

Anonim spunea...

Obraznicilor!

Hubba spunea...

ahem... eu nu sunt 'obraznic', daaaaa?!? :D

Trimiteți un comentariu