miercuri, noiembrie 05, 2008

Este America pregătită pentru un președinte de culoare?

...întreba retoric Chris Rock într-un standup recent.
Ar trebui să fie, au avut până acum un președinte retardat.

Una peste alta, Obama este noul perședinte al SUA și, pentru prima oară în ultimii 10 ani, este un președinte cu un plan! Un plan de reabilitare economică, unul pentru retragerea trupelor din Irak și o aprigă dorință de a face, de a spune, de a dispune.

În altă ordine de ideei, doresc să urez un ”mori dă-te dracu!” Primului Marinar al Neamului ce a împlinit ieri o vârstă. Îi doresc să rămână închis într-o cameră întunecată cu Tăriceanu, un leu flămând și 2 sindicaliști - unul din Cartel Alfa și celălalt din Spiru Haret.

5 păreri avizate:

Anonim spunea...

Ne vrem flota înapoi! :D

Hubba spunea...

Ne vrem țara înapoi! Dă-o dracu de flotă, nu ne ajuta cu nimic, oricum :))

Anonim spunea...

plan... Stalin, Hitler, Ceausescu si altii ca ei au avut "un plan" pe care, din nereficire pentru societatile pe care le-au condus, l-au pus in aplicare...

Eu sper sa nu se grabeasca cu planul lui, cel putin nu la nivel economic (pentru ca tot planul lui e super interventionist si socialist, de aia)!

Best,

Olga

Hubba spunea...

Olga, esti un pic pesimista, nu crezi? :)
Ce e in neregula cu un plan socialist?

Anonim spunea...

wow, nu ma asteptam la asa intrebare! sincer, m-as fi asteptat de la cineva care "hasn't been there", dar nu de la un contemporan care s-a nascut in Ro inainte de '89.

Ok, pai sa vedem, nu e greu, pe scurt:

nu e in regula deoarece conduce la saracie si toate necazurile derivate. Datele istorice si realitatea (studii comparative) o dovedesc suficient bine, insa nu toti oamenii pricep; si e rau ca nu pricep mai ales oamenii nepotriviti la locurile nepotrivite.

si pentru ca foarte putini pricep, iata un mic articol (recomandare), foarte bine argumentat, ca sa ii ajute sa inteleaga:

http://www.fee.org/publications/the-freeman/article.asp?aid=4014

si iata si un documentar ceva mai colorat cand vine vorba de politici publice socialiste:

http://www.youtube.com/watch?v=kUbUf0qfPOU

Enjoy!

P.S. Daca ai contraargumente si simti nevoia sa prelungim conversatia, sunt binevenite, dar la mine pe blog (poti sa comentezi sub postul "More John Stossels, Please!" more or less the same thing, o sa vezi). Desigur, e optional, n-ai nimic mai mult de pierdut decat un vizitator ;)

best,

Olga

Trimiteți un comentariu