duminică, august 31, 2008

Vine sfarsitul!

Nu, din pacate nu pentru ca scriu eu fara diacritice...
Iarasi 5 zile pe meleaguri romanesti, vreo' 1200 kilometrii, 7 judete, 2 orase si o comuna(primitiva)-Bucuresti. Sfarsitul vine pentru ca:
1. Suntem niste cacaciosi de zile mari cu datorii la intretinere dar masini scumpe in parcare
2. Nationalisti convinsi (sa-i dam pe unguri afara din tara etc.) dar singurii primari care au facut ceva vizibil in teritoriu sunt... pam-pam... un ungur si un neamt (vezi Sibiu)
3. Depasim coloana de 6km masini si claxonam ca tembelii cand vine tiru' din contrasens si n-avem unde sa ne bagam pe banda
4. Mergem cu 85km/h pe banda 1 pe autostrada si cu 95 pe banda 2. In Dacii 1300 mostenire de la tata. Toti cei care se regasesc la pct. 1 fac abuz de flashuri si claxon.
5. Ascultam manele in benzinarie. Printesele din masini cabrio de ~6000 euro sunt profund impresionate
6. Daca Taraf TV e pe canalul 5, spre exemplu, in memoria televizorului de-acasa, tasta '5' de pe telecomanda este stearsa...
7. Asteptam schimbarea de regim politic in speranta eliminarii taxei de inmatriculare. In rest, nu dam doi bani pe cine alegem, de ce, cum, unde...
8. Vizitam in cel mai fericit caz, un muzeu la fiecare 5 ani si mergem la teatru o data la 3 ani.
9. Piratam filme si muzica dupa care strigam in gura mare, ca niste muisti ordinari, atunci cand mai 'pica' cate un serviciu de online video streaming prin Romania (vezi stage6 si veoh)
10. Renuntam la limba romana de prin clasa a 3-a pentru a invata 'messengereza'. Ne 'exprimam' cu emoticoane pana si atunci cand completam un proces verbal. Groaznic! ( :(( )
11. Muncim doar ca sa nu stam acasa, in caldura si stam acasa, la caldura, doar ca sa nu muncim.
12. Noi, astia cu prefixul schimbat de 2-3 ori, blamam generatiile tinere dar uitam ca suntem mai mult decat responsabili pentru tot ceea ce injuram la ei.
13. Loganul este 'mai bun' decat un Passat doar pentru ca este parcat in fata blocului nostru si-l platim in 15 rate.
14. Mintim de dragul de a vorbi.
15. Emigram 'pentru ca in occident sunt oameni civilizati' iar cand ajungem acolo ne comportam ca niste lichele. Furam, ucidem, murdarim.
16. Cacatul romanesc este mai frumos mirositor decat cacatul unguresc desi ungurii nu se caca in strada, ca bucurestenii.
...
892618. O sa gasim o bomba nucleara ingropata de nemti prin '45, p-aici, prin Romania, si o sa ne aruncam in aer ca prostii. Deh, macar omoram si ungurii, tu'le rasa'n cur!

* NU imi cer scuze daca jignesc pe cineva. Dupa cum prea bine vezi, folosesc persoana a doua, plural.

2 păreri avizate:

Anonim spunea...

Pai de ce folosesti persoana a doua plural? asta te plaseaza nu mai departe de punctul 2- caracteristica a unui "commie". De ce ti-ai apropia responsabilitatea actiunilor celorlalti nu inteleg...

My guess is ca:
1. fie (constient) esti unul din "noi" si-ti convine sa beneficiezi de pe urma efectului de redistributie a costurilor pe care il genereaza; "noi"- un concept care n-a murit si dupa caderea comunismului, dar in Ro e chiar tanar vad, ha.
2. fie (inconstient) te-ai lasat prins de normele socialiste, atat de des invocate in ro, in media, la scoala, la munca, acasa, in parlament etc.

For a change, cred ca poti spune multe si (mai ales) folosind un limbaj ingrijit chiar daca esti suparat; si eu sunt, but still...


Best,

Olga

P.S. Scrii bine, uneori.

Hubba spunea...

For a change, cred ca poti sa te rezumi la o singura limba atunci cand comentezi un articol. just for a change, if you get my driff.
Cred ca-ti poti raspunde singura, in ceea ce priveste responsabilitatea actiunilor celorlalti.
Deasemenea, a lupta impotriva morilor de vand intr-o tara in care nu adie nici macar briza marii, este doar fantezie.
Tu imi vorbesti despre 'efectul redistributiei costurilor pe care [actiunile celorlalti] il renegereaza', eu iti recomand calduros sa deschizi LARG ochii.

Trimiteți un comentariu