marți, ianuarie 13, 2009

La împachetări cu nămol, mulțumim Elena!

Hoitnews îmi zgârie retina matinal cu o deosebită știre: ”Ministrul turismului, Elena Udrea, isi propune ca prioritate promovarea turismului balnear din Romania si spune ca Bucurestiul poate fi transformat intr-o destinatie de turism cu profil balnear.”

Lenuș spune că Bucureștiul stă pe un izvor de apă tremală, lucru neștiut până acum, descoperit chiar de ea în plimbările din campanie prin Dr. Taberei. A stat fumeia ce a stat, a pus pe hârtie, s-a mai uitat împrejur, a dat un telefon-două la RADET să se asigure că-i izvor termal ăla de la Moghioroși și nu vreo canalizare înfundată și s-a pus pe treabă! Vrea să facă stațiune balneară în Capitală!

Lenuș, te învață Hubba care-i mersul: apa caldă ce țîșnește din asfalt prin mijlocul urbei vine de la țeava ApaNova, mamă... Nu e izvor de apă termală, cel puțin nu așa cum ai văzut mătăluță pe Discovery! E doar o conductă spartă. Corect, unii Bucureștei alintă acest fenomen deloc natural: Ole Faithfull, îi zic, pentru că are ceva din apucăturile originalului, de la America: erupe cu precizie iarna, fix atunci când ar trebui să ajungă în apartamentul amărâților din Sectorul 6, nu în mijlocul străzii. Iarăși, ideea de a face turism într-un oraș cu 3 milioane de locuitori este ceva mai tâmpă decât ideea de a face politică cu decolteu! Nu de alta dar primul sezon turistic va fi și ultimul, după ce vizitatorii vor fi făcuți la buzunare de ghizii din 41, de aurolacii de la Gară, de jandarmii din Ghencea și mulți asemenea. Ce-ți propun: dacă tot îți faci de cap și pui osul la valorificarea resurselor subterane ale capitalei, bagă mamă un circuit turistic prin canalizare, cu opriri la fiecare specie de aurolac întâlnită. După care trimite turistul pe noua magistrală de metrou, aia la care s-a muncit 19 ani, deși tunelul era săpat de Ceaușescu. Un final deosebit este un traseu prin cluburile de noapte ”de la beci”, recomand cu căldură Expirat, Fire și Club A. Orice Romică de la Pucioasa se va simți ca acasă în oricare dintre locurile astea...

Hai noroc Lenuș, baftă multă cu mandatul și pentru viitor, cât mai multe explorări subterane, fată...

8 păreri avizate:

Adelina spunea...

Uuuuu, turisti in Bucuresti?!? Mi se zbate ochiu' numai cand ma gandesc...

Hubba spunea...

Ce turiști mă, hai să fim serioși... Dacă blonda asta spălăcită își...ahem... introduce decolteul în circuitul turistic al Bucureștilor poate va atrage 10-15 vizitatori. Pînă atunci, suntem cu toții turiști în parcul ăsta de distracții!

Zaply spunea...

Ce n-aţi înţeles voi e că femeia era puţin băută (drogată, n-are importanţă) la Budapesta când a descoperit izvorul ăla. Şi dacă toate starurile rock au voie să confunde Bucureştiul cu Budapesta, mititica de ea de ce n-ar avea voie să facă invers?
Răilor care esteţi!

Hubba spunea...

Bă dă-o dracu, că n-are nicio legătură locația cu tâmpenia. Asta vrea să facă manevră cu bărba-su! Luați d-aici, senzațional, în premieră: Bagă blonda turiști în București și Cocoș, bărba-su, mă-nțelegi, bagă repede 500 km de borduri-lungime, să dea bine la turist! Că nu vrem să ne râdă ăia din Rădăuți cu curul, nu? Păi nu vrem... :))

Zaply spunea...

:))) Ce tre' să fac să-nţelegi şi tu când fac mişto? Mă duc să iau hârtia şi creionul? :D

Eu încă nu pot să-mi revin din şocul că asta e Ministrul Turismului...

Hubba spunea...

@Zaply - înțeleg când faci mișto. După cum poți citi, am răspuns în același ton :)

Zaply spunea...

Bine, adu tu creionul! :P

Asta e poză de Ministru?! Ne vedem la băi!

Anonim spunea...

Da...am văzut şi eu tâmpenia astăzi. Ea zice bine ce zice...păi de ce să se piardă atât nămol după ce trece ploaia? Mai bine vine lumea, face împachetări, dă un ban, şi aşa creşte bugetul :))

Trimiteți un comentariu