duminică, ianuarie 11, 2009

Briză de libertate...

Citesc la omul cu capsa pusă despre numirea lui Ardelean în fruntea unui serviciu special și anume Direcția Generală de Informații și Protecție Internă, DGIPI sau fosta doi și-un sfert, UM0215, din popor... Să vă citez din Misiunea DGIPI, așa cum apare pe al lor site: ”Directia Generala de Informatii si Protectie Interna are o cultura organizaţionala bine conturata, cu niveluri ridicate de exigenta, precum si standarde profesionale si de integritate riguros proiectate.
Pentru cei ce-am prins un răsărit de soare cu cravata roșie la gât, ăștia ce reușeam să deslușim câte ceva din spectacolul din decembrie 1989, numirile unor foști securiști la cârma unui serviciu de securitate nu mai surprinde. Ne-am scăldat în aceleași ape reci și pline de relicve bătrâne precum epava din Vamă mai bine de 20 de ani, și acum, în ultimul ceas, a venit vremea să concluzionăm: Ei sunt oamenii fără metodă, fără filosofie și fără rațiune democratică. Ei conduc informația, așa cum ajunge la factorul de decizie. Și, evident, o vor măsura după propriile puteri înainte de a raporta. Pentru că asta au făcut toată viața: au hotărât starea națiunii. Ei sunt cei care ți-o dau la ficați până nu mai poți respira, ei sunt cei ce folosesc metode probate și lucrate timp de 50 de ani, pentru a-ți scoate dintre concepte orice judecată corectă. Dinozaurii ăști uitați de lume la cârma celor mai sensibile mecanisme ale statului democratic fac și dreg de așa natură încat briza aia de libertate pe care tot o resimțim prin nări de douăzeci de ani să devină miros de bălegar, să ajungă aer insuportabil! Hulim corupția, aruncăm bani, impozite în campanii împotriva corupției iar mecanismul ce o controlează și !reglementează! rămâne în mâna DGIPI-ului, a lui Tătuca, a acoliților acestuia. 50 de ani de școală sovietică, jumătate de veac pentru Marx - domnul din Prusia ce a hotărât cum că suntem toți o apă și-un pământ - se reflectă în determinarea cu care ei se agață de necesitatea unor astfel de structuri.
Crezi că intimitatea-ți valorează ceva, orice? Te înșeli, prietene... Dobitocul, Tătuca și brelocurile acestora din conducearea Serviciilor știu pe cine fuți, sunt la curent cu naveta ta până la muncă chiar și cu felul în care ai sărbătorit revelionul. Pentru că ei pot, pentru că noi le lăsăm mână liberă. În final, revoluția din 89 a fost doar un laitmotiv pentru libertatea de a asculta MTV, a îngrășa copilul la McDonalds și a conduce și alte mașini decât Lada, Volga și Dacia. Argumentația esențială a statului democratic și liber, și anume libertatea de a alege și a fi ales ne-a fost, este și va fi îngrădită pe vecie de rechinii mai sus numiți!
Ce crezi? Este doar o teorie conspiraționistă sau am atins o coardă deloc sensibilă?

1 păreri avizate:

Anonim spunea...

Închide ochii şi taci Hubba, nu aşa trebuie? Bucură-te de capitalism şi de Coca Cola! :)

Trimiteți un comentariu